Biokozmetikai kezelések
 
Bevezetés  
 
 
Ezen kezelések annyiban különböznek a hagyományos arckezeléseimtől, hogy az Arctisztításhoz, ill. az Ultrahangos és Lifting kezelésekhez csak és kizárólag NATÚR – és BIOKOZMETIKUMOKAT HASZNÁLOK. Szeretném megismertetni veletek ezen termékek fontosságát a mindennapjainkban. Fontos, hogy a bőr- és testápoláshoz használt krémek és kozmetikai anyagok ne tartalmazzanak az egészség szempontjából nagyobb kockázatot jelentő anyagokat.
Itt is találhatóak különböző árkategóriájú termékek, melyek árát az összetevők határozzák meg.
 
  Manapság egyre több vendégem panaszkodik különböző allergiás megbetegedésekre, sokan érzékennyé vállnak olyan kozmetikumokra, melyek eddig semmiféle problémát nem okoztak. Ami számomra még döbbenetesebb, hogy egyre többeknél látok ekcémás kiütéseket az arcon és testen egyaránt. Van, akinél ez csak időszakos, pl. a téli hideg idő és a fűtés szezon alatt jelentkezik a bőrpír, de egyre több esetben állandó jellegűvé vállnak a kiütések, sokaknál ezek a tünetek odáig fajulnak, hogy az egész testfelületükön ekcémás kiütések jelentkeznek, amik megkeserítik a mindennapjaikat. A bőrgyógyászok ezekre a tünetekre általában szteroidos krémeket írnak fel, amikről tudni kell, hogy nagyon nehezen ürülnek ki a szervezetből, és csak a tüneteket orvosolják, a probléma valódi okát nem mulasztják el. Persze vannak olyan kivételek, amikor az illető nem használhat, ill. nem javallott a szteroidos krém vagy gyógyszer használata, mint pl. terhesség esetén.
A második igen gyakori probléma az akne, ill. a gyulladt pattanások. Ezek kiváltó okai közé tartozhatnak a hormonális problémák, foggyulladás, emésztőrendszeri betegségek, cukorbetegség, allergia. Azonban sokszor előfordul, hogy ezen tünetek kizárásával is ott tartunk, ahonnan elindultunk. Ilyenkor felvetődik bennem, hogy az illető bőre nem a kozmetikumokra reagál-e ilyen módon?!
Tudtátok, hogy a szervezet védtelenebb bizonyos anyagokkal szemben, ha azok a bőrünkre vagy nyálkahártyánkra kerülnek, mintha megennénk? A bőrön és nyálkahártyán át felszívódott anyagok közvetlenül a véráramba jutnak, kikerülve a tápcsatornákat, így elkerülve a máj méregtelenítő hatását. Ezért is bírnak manapság nagy jelentőséggel a Natúr- és Biokozmetikumok.
     
  A BIOLA Biokozmetikai Kft. termékeinek jellemzői:  
 

- állatokon tesztelési kísérletet nem végeznek
- a termékek többsége 100 %-ig vegán
- ellenőrzött ökológiai termelésből származó mezőgazdasági alkotók
- nem tartalmaz SLS-t (ezen termékek túlságosan tisztítanak, megbontják a bőr természetes védőrétegét)
- csak természetes színanyagokat tartalmaznak
- illatukat csak természetes illóolajok adják, ennek köszönhetően a termékek egy része aromaterápiás hatással is rendelkezik
- tartósításhoz nem használnak parabéneket és kőolajszármazékokat
- hidratáló összetevőként csak növényi eredetű glicerint alkalmaznak
- nem tartalmaznak EDTA sóit (bőrtisztítás fokozására)
- GMO- (génmódosított organizmusokat, vagy azokból származó) alapanyagokat nem tartalmaznak
- nem tartalmaznak szintetikus fényvédőket, alumíniumsókat
- az ún. tartósítószer- mentesség érdekében, csírátlanítás céljára sem alkalmaznak radioaktív/ ionizáló besugárzást

 
   
  A Biola termékcsalád Magyar szellemi alkotás, hazai gyógynövényekből és alapanyagokból Magyarországon készül. Több, mint 1000 négyzetméteres üzemmel rendelkezik, ahol környezetbarát technológiát alkalmaznak.
A BIOLA biokozmetikum termékcsalád hazánkban egyedülálló minősítéssel rendelkezik. Jelenleg az első, és ez idáig egyetlen olyan arc- és testápolási biokozmetikai termékcsalád, mely a BIOKONTROLL Nonprofit Kft. (HU-ÖKO-01) által tanúsított.
Az összetevők legalább 95 %-a ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó növényi alapanyag, ill. a fürdőkészítmények esetében több, mint 70% az ökológiai összetevők aránya.
A BABATERMÉKEK, és tucatnyi arc- és testápoló kozmetikum a szegedi Bőrgyógyászati és Dermatológiai Klinikán teszteltek. Ezen termékek „Hipoallergén” megjelöléssel vannak ellátva.
 
<- vissza

© 2014 EDIKOZMETIKA

edikozmetik@gmail.com www.edikozmetika.hu